Dekabo Group logo

Dekabo Group

De Dekabo Groep bestaat uit een holdingmaatschappij, DKB Partners BV en twee werkmaatschappijen, Dekabo en Fordibel. Dekabo omvat tevens de activiteiten van Rio Construct.  De groep heeft drie kantoren in België, gelegen in Olen (HQ), Herstal en Asse.

Wij zijn een onafhankelijke full-service organisatie voor alles wat met horizontaal gestuurde boringen, PE-laswerken, en rioolrenovatie  te maken heeft. De klant staat bij ons centraal.

We werken zowel rechtstreeks voor bouwheren als in onderaanneming voor het plaatsen van nutsleidingen bij grote infrastructuurwerken zoals bijvoorbeeld de aanleg van nieuwe industrieterreinen. Daarbij beschikken we over het modernste en meest volledige machinepark in België waarmee de meest eenvoudige tot de meest complexe boring uitgevoerd kan worden.

Toch zijn het in de eerste plaats de gemotiveerde medewerkers die dag in dag uit het verschil maken. Nieuwe medewerkers worden door eigen mensen opgeleid en starten op kleinere machines waarna ze, in functie van hun ervaring, resultaten en interesses, kunnen doorgroeien.

De Dekabo Groep is dan ook trots op het minieme personeelsverloop. Met bijna 100 medewerkers, samen goed voor meer dan 200 jaar ervaring in gestuurde boringen, hebben we heel wat know-how in huis. Van bij het ontstaan (1997) wordt veel aandacht besteed aan het uitbouwen van de administratie en planning waardoor ondanks de groei van de organisatie er nog een grote mate van flexibiliteit bestaat.

Dekabo biedt een onafhankelijke complete service voor alles wat met horizontaal gestuurde boringen (HDD: Horizontal Directional Drilling), PE-laswerken, en rioolrenovatie te maken heeft.

PE-laswerken

Dekabo voert sinds 2002 zelf PE (PolyEthyleen)-laswerken uit, zowel manueel als CNC en dit tot een diameter van 1400 millimeter. Aanvankelijk startte deze activiteit op vraag van klanten als logische uitbreiding bij horizontaal gestuurde boringen. Anno 2009 zijn PE-laswerken uitgegroeid tot een volwaardige activiteit.

HDPE (HogeDichtheidsPolyEthyleen) wordt gemaakt bij lage druk. Dit materiaal is zeer elastisch waardoor de buis beschikt over een grote trekbestendigheid en trekvastigheid, ook wanneer ze aan elkaar gelast zijn. Daarnaast is HDPE zeer moeilijk te perforeren en bevat ze een grote temperatuurbestendigheid tot 90°. Doordat HDPE zijn mechanische eigenschappen behoudt is het bestand tegen wortels en knaagdieren, bovendien is het onschadelijk voor het milieu en is het zeer goed lasbaar.

Horizontaal gestuurde boringen

Horizontaal gestuurde boringen werken volgens het “no-dig principe”. Dit is het sleufloos installeren van ondergrondse lijnvormige infrastructuur (o.a. leidingen) via een geleidelijke parabool van punt A (intredepunt) naar punt B (uittredepunt).

Contacteer ons

Hoogbuul 35,
2250 Olen
014 270 330
info@dekabo.be

BE0461.875.495

Vrijblijvende offerte

Contacteer ons via het contactformulier of per mail voor een vrijblijvende en gratis offerte

De Dekabo Groep omvat drie divisies: Dekabo in Olen, Fordibel in Herstal en Rio Construct in Asse (Brussel).

Over Dekabo Group